Oslavy 130. výročia založenia požiarneho zboru

26.06.2018 09:10

130 rokov fungovania požiarneho zboru v obci si uctili hasiči z Košece celodennými oslavami.

 

Program osláv začal omšou a pokračoval pred požiarnou zbrojnicou kde vysväcovala nová prístavba garáže a vozidlá ŠKODA 706 RTHP, TATRA 815 CAS 32 a protipovodňový vozík. Obradu pre požiarnou zbrojnicou sa zúčastnili aj zástupcovia ÚzO DPO Ilava a predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja TSK Jaroslav Baška, ktorý hasičom odovzdal dotáciu na nákup slávnostných rovnošiat vo výške 800€ a po spoločnej fotke sa so všetkými presunuli na spoločný slávnostný obed.

Následne sa program presunul na športové ihrisko kde sa oceňovali hasiči za dlhoročné zásluhy, za vernosť a príkladnú prácu. Medailu dostala aj celá DHZ za mimoriadnu prácu.

Program pokračoval ukážkami od Polície SR, Hasičov HAZZ z Dubnice nad Váhom, ktorí predviedli ukážku vyprošťovania z automobilu, neskôr nasledoval šťastný zoskok parašutistov. Pre deti už ako tradične bol pripravený skákací hrad a penová párty. Vo večerných hodinách sa začala tanečná zábava so skupinou Artex.

 

Hasiči z Košece ďakujú všetkým ktorí sa mohli zúčastniť na ich oslavách a aj tým ktorí ich stále podporujú, veď už sú tu od roku 1888.